Nieuws

Eerste telefoons met betalingsdienst in 2012

Eerste telefoons met betalingsdienst in 2012
Geplaatst op 21 februari door TechBrain Redactie

Vodafone en Orange hebben aangegeven in 2012 te willen beginnen met diensten uitgerust met het nfc systeem. Hiermee wordt een start gemaakt voor het betalen met je telefoon, alsmede je telefoon als toegangskaartje gebruiken of zelfs als sleutel voor een hotelkamer of auto.

De GSM Association, vertegenwoordiger van de telecomindustrie, gaat de benodigde nfc-certificatie ontwikkelen, wat ertoe moet leiden dat nfc-diensten universeel werken en niet per provider verschillen. Providers zouden nfc als een belangrijke betaaldienst zien; de verwachting is dat in 2015 de totale waarde aan nfc-betalingen ongeveer 110 miljard euro bedraagt, al is niet bekend waarop die berekening is gebaseerd.

Nfc-ondersteuning is onder andere ingebouwd in de Google Nexus S. Daarnaast gaan er geruchten dat Apple in de volgende iPhone ook ondersteuning voor de korteafstandstechnologie wil bieden. Van Google wordt verwachtt dat het op termijn met een eigen betalingssysteem op basis van nfc komt. T-Mobile heeft al aangegeven dat het aan een nfc-betalingssysteem werkt.