About Us

Het Bigbrain Team

Twee gedreven studenten uit Leiden wilden zich vier jaar geleden gaan oriënteren op de juridische arbeidsmarkt. Tot hun grote teleurstelling was deze markt niet met haar tijd meegegaan. Het contact tussen advocatenkantoren en studenten beperkte zich nog altijd tot statische en standaard informatie vanuit de bedrijven en een passieve houding van de student.

 

Tijdens hun rechtenstudie ontstond daarom het idee voor een interactieve community voor en door rechtenstudenten: BigBrain.nl.

 

BigBrain.nl staat vandaag de dag bekend als LegalBrain.nl en is een van de drie onderdelen waar BigBrain zich op focust. ‘Niet alleen rechtenstudenten behoeven informatie en juiste begeleiding bij het oriënteren op de toekomst’, vertelt oprichter en oud-bestuurder Walleh Taghavi. En spoedig ontstonden er “Brains” voor wiskundig en economische studenten (BizBrain.nl) en voor technische studenten (TechBrain.nl).

 

LegalBrain, TechBrain en BizBrain vormen samen BigBrain Enterprises. Het kantoor is gevestigd achter het Museumplein in Amsterdam. LegalBrain staat onder leiding van Phillippe van Leeuwen. Techbrain staat onder leiding van Ernst van Bruggen. BizBrain staat onder leiding van Karel Gonzales Hulshof.

 

BigBrain is er op gericht makkelijk en laagdrempelig contact te faciliteren tussen topstudenten en topbedrijven. De student plaatst zichzelf op de site en hetzelfde geldt voor de bedrijven.

 

Dit brengt een aantal voordelen met zich mee. Het belang dat recruiters bij het plaatsen van studenten hebben wordt hier uitgeschakeld, slechts het belang van de student blijft voorop staan. Anderzijds is het natuurlijk een teken dat de student zelfstandig handelt, initiatief toont en zich niet verschuilt achter recruitment kantoren.

 

Op de site is de informatie voor beiden duidelijk zichtbaar. Het profiel van de student is zichtbaar voor de bedrijven. Stages, masters, business courses en al het andere dat van belang is voor de gedreven student is direct zichtbaar voor de student.

 

Het product blijft zich uitbreiden. BigBrain kent het reilen en zeilen van het studentenleven door de bij haar werkzame studenten. Dit brengt succesvolle events met zich mee, waar studenten zich graag bij aansluiten en mee identificeren.

 

BigBrain is recruitment op een ander niveau. BigBrain is Recruitment 2.0.